sobota 7. dubna 2012

TIPY na 15. týden

HUDBA


Chaka Khan - Aint Nobody - klasika,  co má své kouzlo!Americká funk-soulová zpěvačka (*1953), vlastním jménem Yvette Marie Stevens. Jejím prvním velkým hitem je píseň I´m Every Woman (tu můžete znát třeba z filmu Bridget Jones´Diary).

Letní hit Flo Rida - Good Feeling


Neumírající hitMichael Jackson - The Way You Make Me Feel






FILM

komedie - Noc v Roxbury
Vypadá to, že Steve a Doug Butabiovi se nikdy nedostanou na seznam hostů slavného tanečního klubu Roxbury. Jenže když se setkají s jedním jeho řádným členem, zdá se, že mají vyhráno. Jejich nový kamarád propašuje dvojici dovnitř a bratři se tak ocitnou přímo uprostřed třpytivého světa, o němž dosud jen snili. To je ale trefa! Bratři Butabiové přece nejsou žádná béčka a odteď to chtějí dokázat celému světu...prostě to roztočit! (oficiální text distributora)




KNIHA

Pascal Mercier: Noční vlak do Lisabonu
- kniha, která mi pomohla tak trochu změnit pohled na svět

nocni_vlak_do_lisabonuHrdina románu Raimund Gregorius je profesorem starých jazyků na gymnáziu v Bernu. Postarší pán se svými návyky a rituály, vede spořádaný až stereotypní život.
Jednou se však cestou do školy seznámí s jakousi ženou, která háže do řeky nějaký dopis. Je to Portugalka. A právě to běžné a přitom tak krásné slovo português způsobí obrat v profesorově životě. 







Žádné komentáře:

Okomentovat