středa 18. dubna 2012

Postavička jako z mola 2!

Pokračujem :) 


Eliptical

Eliptical je fitness trenažér (můj nejoblíbenější). Je bezpečnější než stepper nebo rotoped (i spinnngové kolo) - není tak náročný na klouby. Zapojuješ horní i dolní polovinu těla (respektive končetiny), takže je vhodný i na předehřátí, i samotný. 


Na trhu jsou elipticaly řízené manuálně nebo elektricky, to není však to hlavní, co by tě při výběru mělo zajímat - spíš si zjisti nosnost a váhu setrvačníku (ty s vyšší nosností a vyšší váhou s. bývají větší a cvičení je efektivnější, je lepší zvláště na hubnutí). 


Na elipticalu můžeš cvičit každý den - třeba u oblíbeného sitcomu. 20-30 minut denně = naprostá paráda!


Cenově od 2 000 do 5000, dle tvých požadavků :) investice je to určitě dobrá, pokud ho máš kam dát - slušnější přístroj za 3000 kč ti vydrží zhruba pět let... 3000 = 30-40 návštěv posilovny...!!!




Brusle

Inline brusle - zábavná a zdraví prospěšná činnost! Brusle koupíte od 2 do 5 tisíc a vydrží vám zhruba 3 roky (pokud ti neporoste noha samozřejmě :) - nebo pokud ti je nerozkouše králík!). ¨


Je to rekreační sport, který ale může být velmi namáhavý - záleží na tobě, na jakou variantu máš zrovna náladu (a sílu). V poslední době byl ve všech městech doslova boom stezek pro kolo i brusle, takže si svůj inline-skate-prostor určitě najdeš :)




Jak vybrat správné brusle?


Pokud jsi začátečník, nekupuj si brusle s velkými kolečky, radši investuj do klasického základního modelu - lepší je si po roce kupovat jiné brusle, než jít na operaci s kolenem po prvních dvou jízdách! Pořiď si adekvátní chrániče a popřípadě přilbu.




Nezapomeň se o brusle starat, zvláště pokud budeš jezdit nějak častěji - seřizování koleček, čištění, mazání, by mělo být povinností!


Botička - boot - má buď pevný nebo měkký skelet.
Rám - frame - drží pohromadě kolečka.
Zapínání - klasickou tkaničkou nebo na přezky, já osobně mám kombinované a vyhovují :)
Kolečka - wheel
Ložiska



skate-parts


Další tipy na levné a efektivní každodenní sportování:
- kolo (do školy - ze školy; do práce - z práce; na pivo - z piva (ale opravdu jen jednoho! :D); podvečerní projížďka po okolí)


- úklid (jeden den luxování, druhý den úklid koupelny, třetí den praní a povlékání peřin... spálených kalorií nespočetně!)

Žádné komentáře:

Okomentovat