čtvrtek 26. ledna 2012

Caffé del Saggio - Brno - RECENZE


Návštěva: Středa 25.1.2012, 15-17 hodin




Kavárna se nachází v klidnější části Brna, nedaleko samotného středu. Dostanete se sem pohodlně šalinou č.4 (a pak po delších schodech, takže nedoporučuji s sebou tahat kufr!!!).

Kavárna otevírá ve tři a my byli prvními dnešními návštěvníky. Prostředí je vcelku příjemné – hraje si na „starou dobu“, ale tak nějak divně, polovičatě, ještě to budou asi muset dotáhnout.

Hlavní věc, kvůli které jsem kavárnu navštívila, byla samozřejmě káva. Na výběr je zde (kromě capuccina, latte a podobných) čerstvě mletá káva. Na lístku je nabízeno cca 8 druhů káv – kyselejší, hořčí a medové chuti – jak se dozvíte od zdejší obsluhy. 

A teď k samotnému hodnocení:

Interiér kavárny: 6/10 (popsáno výše)

Obsluha: 8/10 (obsluha je velmi milá a pozorná – vezme vám kabáty, poradí co se týče kávy, nabídne ke kávě zákusek apod. – ale někdy je toho až moc… vezmou Vám tácek s šálkem od kávy ještě když na něm máte vodu – tu dají sice stranou, ale prostě to nepůsobí dobře – v restauraci vám také neberou talíř s přílohou, když ji dojíte dříve, než steak!)

Káva: 8/10 (ochutnala jsem výbornou Brasilii, na které se snad ani nedá nic zkazit – krom toho, jak ji obsluha připravila, podle mě nechala kávu dlouho „kapat“, a tím chuť nebyla úplně plná)

Podání kávy: 9/10 (s kalíškem vody, malou čokoládou, cukr (i třtinový) připraven na stole)

Zákusky: 9/10 (všechny domácí, já ochutnala výborný cheesecake, který předčil má očekávání)

Postřehy: Mletí kávy často přehlušovalo rozhovor, nebylo to úplně příjemné, chtělo by to ještě trochu vychytat, chápu, že to ke kavárně patří, a že je správné, že kávu melou před zákazníky, kavárna by však dle mého měla být dostatečně klidná, aby člověk slyšel druhého

Result: 8,5/10

Návštěvu rozhodně doporučuji!

Žádné komentáře:

Okomentovat