neděle 15. dubna 2012

Postavička jako z mola!

Dneska bych se ráda podívala na to, jak si udržet postavu, když už si dosáhla svého ideálu :) Inspiraci jsem vzala u známých modelek - andílků Victoria´s secret atp.

Ať máš 50 kilo nebo 70, pokud jsi spokojená se svým tělem, určitě si ho chceš udržet :) O jídelníčku mluvit dne nebudu, každá máme jiný metabolismus a stravujeme se jinak (i když zdravě, máme jiné návyky a chutě), poradím ti, jak na pohyb!

Joga



Nejoblíbenější "sport" modelek i holywoodských hvězd je JOGA. Joga ti krásně protáhne tělo, uklidní tě a nabije neuvěřitelnou energií a pozitivní náladou (pokud neusneš při pozdravu Slunci, což se mi kdysi stalo :o) ) 

Nejstarší zmínky o józe pocházejí z let 900 - 500 před Kristem. Cílem jógy je překont své falešné ego, dí jen bez něj můžeme objevit pravou podstatu bytí,  bez něj jsme nešťastní. Podstatou bytí je blaho, vědomí a věčnost. Musíme se odpoutat od hmotného světa a dojít osvobození

 

Zní to trochu sektářsky, že? Každopádně na j=oze opravdu něco je. Pokud ti vyhovují pomalejší sporty a posilování, jdi do ní! (Pokud mášradši heat ši spinning, přejdi dál...)



















Pilates

Druhým nejoblíbenějším sportem modelek je pilates. Pilates je o trochu mladší než jóga, u nás si ho můžeš zacvičit téměř v každém pohybovém studiu. 


Toto cvičení vyvinul Joseph Pilates. Jako u jogy jde o propojení těla a mysli. Cílem je rozvoj koordinace, rovnováhy, síly a zlepšení dýchání. Je to jedno z nejlepších cvičení na záda a bříško - zaměřuje se etdy hlavně na střed těla. 


Je to kondiční a rehabilitační cvičení a doporučuju ho kombinovat ještě  jinou pohybovou aktivitou :)




Běh - Jooging

Pro ty aktivnější z nás je tu běh - jogging! Nejen, že si udržíš postavu, ale zlepšíš kondičku, vyplavíš endorfiny - a kdoví, třeba se při běhu kolem Labe někdo přidá :)


Můj tip - do uší mp3 (mp4, mobil, co já vím) a do playlistu...

Flo rida - Good feeling
Foster the people - Houdini
Pointer Sisters - Jump
Jennifer Hudson - All dressed in love
Run DMC - Walk this way

Žádné komentáře:

Okomentovat