neděle 29. dubna 2012

Možná se tak narodila, možná je to... SYROVÁTKA

Miluju sušenou syrovátku!!! Jako nápoj - jen tak na chuť, nebo ráno do vloček místo mléka. A kromě toho, že dobře chutná, má blahodárné účinky na celé tělo! 

CO JE TO? Syrovátka je vlastně zbytková tekutina z procesu srážení mléka (kravského). Proto má takovou mléčnou chuť, ale ostřejší. Narozdíl od mléka neobsahuje kasein.  
Syrovátka obsahuje spoustu vitamínů, minerálních látek, bílkovin a "dobrých sacharidů". Pozor, obsahuje také laktózu.

JAK JI POUŽÍVAT?
Vnitřně - jako nápoj (2 vrchovaté lžíce na cca 2 deci vody), do vloček (prostě náhrada mléka
- pomáhá odvádět toxické látky z organismu, podporuje činnost ledvin, upravuje metabolizmus, zlepšuje látkovou výměnu a napomáhá snižování cholesterolu

Vnější použití - protizánětlivá
- do koupele (do jedné vany cca 250g syrovátky, tj půl běžného balení)
- peeling

Můj tip: 

Žádné komentáře:

Okomentovat